foto: Radio 2

Assisen Tongeren: Tamara N. schuldig aan moord op zoontje Ryan (6): “Ik heb veel levens verwoest”

De jury heeft op het assisenproces over de dood van de kleine Ryan geoordeeld dat de moeder dit met voorbedachten rade heeft gedaan. De jongen werd op 26 december 2018 dood teruggevonden in de badkamer. Zijn moeder lag toen bewusteloos naast hem nadat ze een zelfmoordpoging had ondernomen. Deze middag richtte de beschuldigde zich rechtstreeks tot de vader en de halfzussen van het slachtoffer. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

De beschuldigde Tamara N. (38) kreeg in de namiddag een laatste keer het woord op het assisenproces over de moord op haar zoontje Ryan. Ze keek daarvoor rechtstreeks naar de vader en de halfzussen van het jongetje. “Het spijt me verschrikkelijk. Ik heb veel levens verwoest. Ik heb dit niet gewild. Ik ben hem kwijt en jullie zijn hem kwijt. Sorry”, zei de vrouw. 

Kort daarvoor had haar advocate Lynn Clerinx de jury proberen te overtuigen dat er geen sprake was van een voorbedachtheid. “Mijn cliënte is geen koelbloedige moordenares”, zei de advocate van de beschuldigde. Volgens de advocate is ze wel verantwoordelijk voor de dood van de jongen, maar heeft ze dit niet met voorbedachten rade gedaan. “Als er sprake is van twijfel over haar daden, dan mag u haar niet veroordelen”, aldus Clerinx.

Slachtoffer Ryan (6)

De familie van Ryan heeft zich tijdens het proces zeer rustig en sereen gehouden. Ook op de spijtbetuiging van de beschuldigde wordt met kalmte gereageerd. “Ik heb het aanhoord, maar ik moet het nog even laten bezinken en ook nog verwerken. Ze heeft geruime tijd om zich te uiten. Ze heeft 3 jaar daarvoor gehad”, aldus vader Stefan Coemans.

Vader Stefan Coemans (helemaal rechts)
foto: Radio 2

Deze ochtend had de openbare aanklager het nog over een maatschappij waar een kind zich altijd 100% veilig moet voelen bij de ouders. “Ook als je je slecht voelt, heb je nog altijd de keuze om hulp gaan zoeken”, aldus de aanklager. Hij pleitte voor moord omdat ze tijd genoeg had om zich te bedenken.

Morgen wordt bepaald welke straf Tamara N. zal krijgen, ze riskeert een levenslange opsluiting.

foto: Radio 2

Meest gelezen