VRT NWS

Basisschool Het Vlot Ieper gaat maar op 6 december weer open

In Ieper is de basisschool Het Vlot gesloten omdat er te veel leerlingen en leerkrachten besmet zijn of in quarantaine zitten. "We verwelkomen iedereen gezond en wel op 6 december", zegt het directieteam.

Begin deze week waren er maar liefst 50 van de 220 leerlingen en ongeveer 15 van de 45 leerkrachten thuis. Dat maakte het erg moeilijk om nog lessen te organiseren. De directie was bovendien bang dat nog meer leerlingen en personeelsleden met corona gingen besmet raken. Daarom is beslist om de school 10 dagen te sluiten.

De leerlingen krijgen taken. Online lessen zijn er niet omdat dat vrij moeilijk ligt. Directeur Lieve Dehondt: "We zijn een school met buitengewoon onderwijs. Onze leerlingen zijn kinderen met een leerstoornis. Voor die doelgroep is het moeilijk om les op afstand te geven. Bovendien zijn veel leerkrachten gewoon te ziek om online les te geven."

Meest gelezen