Suzy Hazelwood (Pexels)

Beurs met 64 vrouwelijke ondernemers in stadsfeestzaal Aarschot: "Lichtpuntje in duisternis"

Dit weekend verwelkomt de stadsfeestzaal van Aarschot maar liefst 64 vrouwelijke ondernemers voor de "Supermadammen Supermarkt". Bezoekers mogen er gratis hun creaties bewonderen en kopen. Organisator Marlies Van Wemmel noemt de markt een "lichtpuntje in de duisternis" in tijden waar het ene event na het andere sneuvelt, door corona. 

Vorig jaar was er nog een digitale editie, maar dit weekend kunnen bezoekers van de Supermadammen Supermarkt weer live naar de stadsfeestzaal in Aarschot. Daar zullen 64 vrouwelijke ondernemers hun creaties tonen op hun stand. Die gaan van zelfgemaakte juwelen, wenskaarten, leren tassen, houten speelgoed, tot kaarsen, confituur, honing en thee. Voor elk wat wils, vertelt organisator Marlies Van Wemmel: "Het is ongelofelijk dit jaar. Als ik kijk naar de lijst van vrouwen die er zal staan, word ik zo content." 

Zelf maakt Marlies ook erg bijzondere spullen. Welke die zijn, hoor je hieronder in het interview op Radio 2 Vlaams-Brabant. (Tekst gaat verder). 

En hoewel het een beurs met veel vrouwen is, zijn mannen ook welkom. "De Supermadammen is ontstaan uit het idee dat we als vrouwen heel wat moeten bolwerken. De vrouwen die hier op de markt staan, hebben ook een eigen zaak. Op de Supermadammen Supermarkt willen we hen extra aandacht geven. En natuurlijk mogen mannen langskomen. Ik heb enkele jaren geleden zelfs geprobeerd om een Supermannen Supermarkt te houden, maar het entousiasme van de mannen was toen wat matig (lacht)."

Coronaveilig

De afgelopen week werden we overspoeld met coronabesmettingen. Maar dat schrikt Marlies niet af. "Natuurlijk heb ik stress gehad, maar we staan in nauw contact met de stad Aarschot over alle veiligheidsmaatregelen. Als we die netjes volgen, kan alles doorgaan dit weekend." 

De Supermadammen Supermarkt loopt zaterdag 27 en zondag 28 november in de stadsfeestzaal in Aarschot. Een Covid Safe Ticket is verplicht, een mondmasker ook. De toegang is gratis. 

Meest gelezen