Bilzen heropent testcentrum omdat coronadruk groot blijft 

In Bilzen heropent het coronatestcentrum. Vanaf maandag kunnen inwoners weer terecht in de Hospitaalstraat voor een PCR-test. De stad heropent het centrum omwille van de stijgende coronacijfers en de toenemende druk op andere testcentra in de regio.

De testcentra kreunen onder de druk van het aantal effectieve coronagevallen en hoogrisicocontacten. Mensen die een test nodig hebben kunnen zelden onmiddellijk getest worden. In Tongeren, vlakbij Bilzen, lieten ze maandag nog weten dat je 5 dagen geduld moet hebben als je als hoogrisicocontact zelf een test wil vastleggen.

De situatie is nijpend, en dus gaat het testcentrum van Bilzen opnieuw open. Burgemeester Johan Sauwens (CD&V): “De wachttijden in de andere testcentra liepen te hoog op en zowel inwoners als huisartsen uit de regio vroegen er ook om.”

Een afspraak maken, kan online vanaf 25 november op de website van Eurofins. Het centrum is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend tussen 8 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Op woensdag tussen 12.30 en 16.30 uur en op zaterdag tussen 8 en 12 uur. Bij een bezoek is het steeds noodzakelijk om een bevestiging van de afspraak en geldige CTPC-code mee te brengen, alsook een klever van de mutualiteit. 

Meest gelezen