Diepenbeek annuleert kerstmarkt en nieuwjaarsdrink: veiligheid van onze burgers is primair

De gemeente Diepenbeek last door de huidige coronasituatie de geplande kerstmarkt en nieuwjaarsdrink af. De lichtjeswandeling van 9 december tot 9 januari gaat wel nog door, weliswaar met de nodige veiligheidsmaatregelen.

“Vorig jaar hebben we in Diepenbeek veel lichtjes gehangen en dat gaan we dit jaar opnieuw doen”, zegt burgemeester Rik Kriekels (N-VA). "Maar de geplande kerstmarkt en nieuwjaarsdrink zullen dit jaar niet plaatsvinden omwille van de vierde coronagolf. want ieders veiligheid en gezondheid staat op de eerste plaats”, zegt Kriekels. 

De kerstmarkt aan het Demerstrand in Diepenbeek was een nieuw idee voor dit jaar. "Zes verenigingen zouden zes standjes uitbaten gedurende zes weken", legt de burgemeester uit. "Maar dat gaan we nu maar niet doen. We willen niet dat er te veel mensen samenkomen." 

De lichtjeswandeling in Diepenbeek kan wel doorgaan dit jaar, omdat die coronaveilig kan plaatsvinden

Rik Kriekels, burgemeester Diepenbeek

"De lichtjeswandeling kunnen we wel laten plaatsvinden", zegt burgemeester Kriekels. "Dat is een wandeling van ongeveer 2,2 kilometer. Tijdens de wandeling zijn er ook twee eyecatchers: een ton die licht geeft als je erop klopt en een verlichte toren. We laten deze wandeling doorgaan omdat het helemaal in openlucht is en we kunnen kijken hoeveel mensen er aanwezig zijn zodat er niet te veel volk is. Een mooie wandeling die start en eindigt aan het Demerstrand", zegt de burgemeester. 

Meest gelezen