Radio 2

Dringende instandhoudingswerken aan kerk in Brussegem begonnen: "Dak lekt en waterinsijpeling" 

In Brussegem, Merchtem, zijn dringende werken begonnen aan de Sint-Stefanuskerk. Het gaat om instandhoudingswerken. Onder andere het dak van de kerk lekt, waardoor er waterinsijpeling is, wat voor nog meer schade kan zorgen. Op een definitieve restauratie is het nog wachten. 

De Sint-Stefaniuskerk van Brussegem is eigendom van de gemeente en is een geklasseerd gebouw. De kerk is dringend aan restauratie toe, een restauratie geraamd op 1 miljoen euro. "Maar het dossier om de kerkt te renoveren sleept al 13 jaar aan, er is nog steeds geen goedkeuring", zegt schepen van Kerkraden David De Valck (Open VLD). 

Werken

Maar intussen is er wel dringend nood aan instandhoudingswerken want het dak lekt en er is waterinsijpeling. En die werken zijn nu begonnen nadat de dienst Monumentenwacht aan de alarmbel trok. "En dat komt eigenlijk geen moment te vroeg", stelt De Valck. "Er is waterinsijpeling en het dak lekt. Dat moet stoppen, anders vergroot je de schade. Het was Monumentenwacht dat de dringende herstellingswerken heeft gevraagd. Wij moesten voor subsidies wachten op hun goedkeuring. De instandhoudingswerken belopen 250.000 euro en zijn in afwachting van de definitieve restauratie van de kerk."

Meest gelezen