Geen Sinterklaasparade en kerstmarkt in Roeselare door stijgende coronacijfers

De stad Roeselare heeft de Sinterklaasparade van komende zaterdag afgelast. “Een evenement waar meer dan 25.000 mensen naar komen kijken organiseren, is niet verantwoord”, klinkt het. Ook de kerstmarkt wordt geannuleerd. Er komen wel een schaatspiste en een reuzenrad. 

In Roeselare gaat de Sinterklaasparade van komende zaterdag niet door. Normaal lokt de parade zo’n 25.000 mensen en dat is, gezien de stijgende besmettingscijfers, niet verantwoord. De parade wordt vervangen door een afgeslankte ontmoeting met de Sint aan ontmoetingscentrum TRAX. 2.400 mensen kunnen gratis en met Covid Safe Ticket de Sint ontmoeten.

“Een kleinere groep, bubbels van ouders en hun kind, de Sint laten ontmoeten op een plek die je wel kan afsluiten, leek de artsen en de gouverneur een goed alternatief voor de parade”, zegt burgemeester van Roeselare Kris Declercq. Naast de Sinterklaasparade gaat ook de kerstmarkt niet door. In de plaats komt er een reuzenrad, een carrousel en een schaatspiste. 

Meest gelezen