Ronny De Coster

Grote brand op industrieterrein in Oudenaarde, brandweer nog altijd aan het nablussen

In Oudenaarde is de brandweer nog altijd een brand aan het blussen die er gisteren uitbrak op industrieterrein De Bruwaan. Omwonenden moesten lange tijd ramen en deuren gesloten houden. De brand vernielde een groot deel van het gebouw. 40 mensen zijn tijdelijk werkloos. Er vielen geen gewonden. 

Sinds gisteren woedt er een brand op een industrieterrein De Bruwaan in Oudenaarde. De rookpluim van de brand was op een bepaald moment zichtbaar tot in het centrum van Wortegem-Petegem. Omwonenden werd een tijd lang gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, maar konden gisterenavond allemaal naar huis terugkeren. Volgens de stad was er geen gevaar voor asbest.

40 mensen werkloos

Bij de brand ging een groot deel van distributiecentrum Bleckmann in vlammen op. Het centrum verdeelt voor een grote kledingketen dure merkkledij in heel Europa. Veertig werknemers zijn nu tijdelijk werkloos.  Er vielen geen slachtoffers bij de brand. Het is niet duidelijk hoe lang de brandweer nog moet nablussen. 

Ronny De Coster

Meest gelezen