Jonas Hamers / ImageGlobe

Honderden Uber-chauffeurs voeren actie in Brussel, omdat vanaf vrijdag de Uber-app niet meer mag gebruikt worden

Verschillende chauffeurs gelinkt aan taxiapp Uber hebben woensdagavond het verkeer verstoord op de Brusselse ring. Dat meldt Mobiris, het verkeerscentrum van de hoofdstad. Ze protesteren omdat vanaf vrijdagavond de Uber-app niet meer mag worden gebruikt in de hoofdstad.

Vanaf halftien waren er grote vertragingen op de kleine ring in Brussel, met name aan de Naamsepoort en Kunst-Wet. Het ging om enkele honderden chauffeurs, die naast de ring ook expreswegen komende vanaf de luchthaven bezetten. De demonstranten zaten allemaal in hun auto, maar stonden ofwel stil of reden stapvoets.

De chauffeurs reageren met de actie op het besluit van het Brusselse hof van beroep dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Concreet zullen de 2.000 Uber-chauffeurs vanaf vrijdag 18.00 uur niet langer de app kunnen gebruiken, en wordt de app dus zo goed als onbruikbaar in de hoofdstad.

De demonstranten roepen de Brusselse regering op om dringend werk te maken van nieuwe wetgeving, omdat de beslissing van de rechtbank gebaseerd is op een besluit uit 1995. "We zullen Brussel elke dag blokkeren tot we een antwoord krijgen van het kabinet van minister Vervoort (minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nvdr.)", aldus Fernando Redondo, voorzitter van de vereniging van Belgische Limousinechauffeurs (ACBL).

Meest gelezen