Foto: Radio 2

Kleuters Sint-Ursulaschool in Wilrijk hangen bordjes op tegen boomvandalisme 

De kleuters van de Sint-Ursulaschool in Wilrijk pakken het natuurvandalisme aan in het nabijgelegen Steytelinckpark. Tijdens een herfstwandeling zagen ze dat enkele bomen bespoten waren met graffiti, en in sommige stammen waren inkervingen gemaakt. De kleuters waren erg onder de indruk. Samen met de kleuterleiders hebben ze nu ludieke borden gemaakt om iedereen te waarschuwen wat wel en niet mag in de natuur. 

Enkele weken geleden maakten de kinderen uit het derde kleuterklas van de Sint-Ursulaschool in Wilrijk een herfstwandeling. "Mijn kleuters waren heel geïnteresseerd in twee beschadigde bomen", vertelt leerkracht Evelyn Barremans. "Daar was in gekerfd en er was graffiti op gespoten. De kleuters waren een beetje verontwaardigd dat mensen dat deden met de natuur."

Je mag bomen geen pijn doen

kleuter

Terplaatse werd een oplossing bedacht om mensen erop attent te maken dat dat niet mag, gaat Evelyn verder. "Mijn kleuters wilden graag papiertjes ophangen, waarop staat dat snijden in bomen niet mag. Dat je ze niet mag pijn doen. Maar uiteindelijk zijn we nog tot veel meer regels en afspraken over het bos gekomen."

Binnenkort gaan de kinderen de borden samen met het district ophangen. Zelf  zijn ze blij dat ze zo een verschil kunnen maken. "Ze zijn blij dat ze de bomen kunnen helpen. Maar ze zijn ook erg blij dat hun werk er hangt", zegt Evelyn nog.

Meest gelezen