Flanders Classics

Meer aandacht voor vrouwenwielrennen in Dwars door Vlaanderen

De wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen met aankomst in Waregem gaat het vrouwenwielrennen meer aandacht geven. De dames zullen prominenter in beeld komen op de wedstrijdaffiche en in folders. De rensters krijgen ook een zwaarder parcours dan vroeger.

Dwars door Vlaanderen wordt op 30 maart zowel door mannen als vrouwen gereden. De dames zullen prominenter in beeld komen op de wedstrijdaffiche en in folders. En de dameswedstrijd krijgt een zwaarder parcours dan vroeger. De laatste 90 kilometer zijn dezelfde als bij de mannen.

“De wielrensters zullen meer geportretteerd worden dan vroeger in de folders, de affiches en technische gidsen. We streven naar een evenwicht”, zegt Pavel Desmet, verantwoordelijk voor de vrouwenkoers van Dwars door Vlaanderen. “Het is een onderdeel van het ‘Closing the Gap’-programma, dat de verschillen tussen mannen en vrouwen wil wegwerken. Al is een gelijkschakeling van het prijzengeld tussen mannen en vrouwen, zoals Nokere Koerse heeft aangekondigd, niet direct voor volgend jaar in onze koers.”

Veiligheid

Dwars door Vlaanderen hertekent ook het  parcours met meer aandacht voor de veiligheid. De afdaling van de Stationsberg wordt geschrapt omdat die er elk jaar slechter bij ligt. Ook het stuk tussen de Kluisberg en de Trieu verdwijnt. De internationale wielerfederatie UCI werkt trouwens aan een database met gevaarlijke punten. Dwars door Vlaanderen werkt op dat vlak dus proactief.

Radio 2

De start voor de elite mannen vindt opnieuw in Roeselare plaats. De start van de elite vrouwen en de aankomst van beide koersen ligt in Waregem. Er is ook een nieuw logo voor de wedstrijd. Dat verwijst naar de hippodroom van Waregem. De langgerekte "N" is een verwijzing naar de hellingen in het parcours, sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. In de mannenkoers zitten 13 hellingen, in die van de vrouwen 10 hellingen.

Meest gelezen