Mensen kopen vroeger kerstversiering door corona: "Ze willen hun interieur gezellig maken"

Door de coronacrisis beginnen de mensen opvallend vroeger met de kerstinkopen. De ene besteedt meer tijd aan de kerstboom omdat die nu veel thuiswerkt en de kerstboom dus altijd ziet staan. De andere wil van z’n huis een extra gezellige cocon maken nu strengere coronamaatregelen voor de deur staan.

Het valt op dat het in winkels die kerstverlichting en kerstdecoratie verkopen opvallend druk is. Radio 2 Limburg deed een rondvraag in de buurt. In de Seizoenswinkel in Zonhoven gaat de kerstverkoop heel snel op dit moment. Daar vermoeden ze dat het komt omdat de mensen vrezen voor een nieuwe lockdown. Bij Van Cranenbroek in Opglabbeek is er ook een rush op de kerstartikelen, omdat veel klanten behoefte hebben aan gezelligheid in mindere tijden. En dat is ook het geval bij Floralux in Ham: “Ik merk dat de klanten zeker sneller willen kopen om hun interieur gezellig te maken”, zegt zaakvoerder Marleen Thijs. “De rekken zijn zeker niet leeg,  maar we moeten heel hard werken om de rekken altijd bij aan te vullen."  

De klant koopt meer en intensiever 

Marleen Thijs, zaakvoerder Floralux Ham

De redenen om hun huis al te beginnen versieren, zijn verschillend maar ze hebben wel dezelfde oorzaak: de coronacrisis. “De klant koopt meer en intensiever en dat komt waarschijnlijk door de negatieve berichtgeving iedere dag over het coronavirus en alles wat errond hangt”, denkt Thijs. 

“We moeten wel, hé", zegt een klant. "We hebben niks anders tegenwoordig en die lichtjes maken het zo gezellig. Ik hoop dat Kerstmis nog mag doorgaan. Als de kinderen maar mogen komen, dan zijn wij content.” 

Meest gelezen