Belga

Ninove en Geraardsbergen roepen buurgemeenten op om testcentra te heropenen

Volgens Ninove en Geraardsbergen is de druk op hun testcentra te groot. De eerstelijnszone vraagt aan de buurgemeenten om hun testcentra, die na de zomer sloten, te heropenen. "We stellen vast dat 35 procent van de bezoekers van buiten Ninove en Geraardsbergen komt. Dat zorgt voor een enorme impact op onze testcentra", zegt burgemeester van Ninove, Tania De Jonge (Open VLD).

Ninove en Geraardsbergen hebben nog weinig capaciteit om mensen van buiten de stad te blijven testen. "Sinds september is het aantal uitgevoerde testen enorm gestegen. Tijdens die maand kwamen er in de centra van Ninove en Geraardsbergen samen zo'n 1.900 testers. Deze maand zitten we al aan 6.400 mensen", klinkt het bij burgemeester van Ninove, Tania De Jonge (Open VLD). 

Gesloten testcentra heropenen

De testcentra in Geraardsbergen en Ninove kunnen niet blijven uitbreiden, zegt De Jonge. "We stellen vast dat 35 procent van de bezoekers van buiten Ninove en Geraardsbergen komt. Die impact zorgt voor een enorm hoge druk op onze testcentra. Wij roepen daarom op om de gesloten testcentra in de buurgemeenten opnieuw te openen."

Ook bij eerstelijnszone Dender Zuid erkennen ze het probleem. Het verstuurt dezelfde vraag naar buurgemeenten van Ninove en Geraardsbergen om de testcentra, die 3 maanden geleden dicht gingen, te heropenen. 

Meest gelezen