HANS PUT

Oude stortplaats van het leger in Leopoldsburg verandert in een bos, eerste 2.120 bomen zijn geplant

In Leopoldsburg, in het kamp van Beverlo, worden vandaag 2.120 bomen aangeplant op een oude stortplaats van het leger. Dat gebeurt in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. 

"In Leopoldsburg worden in totaal 14.000 bomen aangeplant", vertelt Cedric Maes, woordvoerder van minister van Defensie Dedonder (PS). "Vandaag zijn er dat al 2.120. Die komen op een oude stortplaats van defensie die intussen gesaneerd is. Maar ook het bos in Leopoldsburg wordt heraangeplant. Zo komen we op 4 ha waardevol natuurgebied dat erbij komt." 

Klimaatresistent bos

"We hebben de bomen die er in Leopoldsburg bijkomen gekozen in overleg met het Agentschap Natuur en Bos", gaat Maes verder. "We krijgen zo op termijn een klimaatresistent bos dat bestand is tegen droogte maar ook tegen wateroverlast. We werken trouwens al van 1926 samen met het Agentschap Natuur en Bos, duidelijk een heel productieve samenwerking dus", zegt Maes,"waarbij er telkens een evenwicht gezocht wordt tussen behoud van groen en de mogelijkheid van militaire activiteiten op dit domein."

HANS PUT

Meest gelezen