Politie voert opnieuw actie: "Veel controles aan op- en afritten van E313 en E314 in Limburg"

Vandaag zijn er overal in Limburg politiecontroles. Het gaat om stiptheidsacties van de lokale en federale politie. Die voeren opnieuw actie voor een loonsverhoging en een betere eindeloopbaanregeling.

"Ik vind het erg voor de mensen die nog moeten werken en nu hier staan aan te schuiven", zegt een automobilist aan de op- en afrit van de E313 aan de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. "Ik sta hier zelf ook al een half uur aan te schuiven. Dat vind ik niet juist. Stiptheidsactie, dat begrijp ik nog,  maar ze zouden het verkeer wel iets vlotter mogen laten doorgaan." 

"De wegpolitie heeft zich nu aangesloten bij de acties, daardoor concentreren de meeste acties zich nu aan de op- en afritten van de E313 en E314", vertelt Oliver Pagano van politievakbond VSOA . "Er zijn acties in onder meer Hasselt, Genk, Bilzen en Tongeren. En straks volgen er nog acties in de zones Kempenland en Hano."

De acties zullen de hele dag duren, Limburg ligt compleet plat

"Jammer maar helaas voor de burger", zegt een andere actievoerder. "Maar blijkbaar is dit de enige manier om de aandacht van minister Verlinden (CD&V) te trekken want gesprekken met haar leverden nog niets op. Er zijn nog de hele dag acties en Limburg zal daardoor daardoor compleet platliggen."

(lees verder onder de foto)

Vorige week was er ook al een stiptheidsactie aan de Kempische Steenweg in Kiewit, in Hasselt, maar dat was toen de enige actie in Limburg. Ook daar stond toen een kilometerslange file. 

Meest gelezen