Getty Images
Reza Estakhrian

Meer dan 300 contacttracers gezocht in Gent, interimkantoor Randstad: "Ook jobstudenten zijn zeker welkom"

Interimkantoor Randstad zoekt 330 contacttracers in de regio Gent. Door de hoge besmettingsgraad hebben de callcentra meer werknemers nodig om mensen te contacteren. "We doen een warme oproep om je aan melden als contacttracer, want zo kunnen we de vierde golf naar beneden krijgen", klinkt het bij Wim Van der Linden van Randstad.

Voor veel contacttracers liep hun tijdelijk contract onlangs af. Dat merken ze ook in Gent. Alleen al voor de Gentse regio zoekt interimkantoor Randstad 330 contacttracers. "Sommige mensen van de contacttracing zijn doorgestroomd naar reguliere jobs binnen callcenters", zegt Wim Van der Linden van Randstad. "Anderen deden het lang vanuit een maatschappelijk engagement, maar hielden het dan voor bekeken."

Je hebt geen ervaring nodig voor een job als contacttracer

Wim Van der Linden van interimkantoor Randstad

De zoektocht verloopt trager dan bij de eerste golven. "Je hebt nochtans geen ervaring nodig", vertelt Van der Linden. "We houden het heel laagdrempelig voor mensen om zich aan te melden. Het volstaat om 'contact' te sms'en naar het gratis nummer 8989 en dan bellen wij je op en doen we een screening."

Jobstudenten

Ook jobstudenten zijn welkom. "Zij kunnen een spilfiguur worden om deze vierde golf naar beneden te krijgen. Wel met de garantie dat ze volledige weken bij ons kunnen werken, mét flexibele uren. We vinden het ook belangrijk dat ze een lang engagement met ons willen aangaan."

Dat de examenperiode eraan komt is niet per se een bezwaar, laat Van der Linden weten. "Examens zijn natuurlijk belangrijker dan een job als contacttracer, maar er zijn altijd studenten die tot de vaststelling komen dat ze niet in de juiste opleiding zitten. Die studenten zijn dus zeker welkom."

Meest gelezen