HANS PUT

Sportoase neemt uitbating van duikcentrum TODI in Beringen over

De groep Sportoase neemt de uitbating van het duikcentrum TODI op be-MINE in Beringen over. Dat is vijf jaar geleden opgericht, maar kreeg het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Daarop gingen de oprichters op zoek naar een partner om de toekomst veilig te stellen en een versnelling hoger te schakelen.

In 2016 was TODI het allereerste indoor duik- en snorkelcentrum in Europa met 6,2 miljoen liter water en 2.200 tropische zoetwatervissen. TODI is ondergebracht in de voormalige zuiveringsbassins van de steenkoolmijn van Beringen. De bezoekers kwamen dan ook van ver voor een aparte duikervaring of een -initiatie. Vandaag werd trouwens de 10.000ste duikinitiatie gegeven. Af en toe zijn er ook andere attracties zoals optredens van zeemeerminnen. Er werken 30 mensen.

Coronacrisis

Maar de coronacrisis betekende ook een zware klap voor TODI. Daarop gingen oprichters en zaakvoerders Wouter Schoovaerts en Dirk Heylen samen met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM op zoek naar een partner. Die is gevonden bij sport- en ontspanningsgroep Sportoase, die op dezelfde site een zwembadcomplex uitbaat. Sportoase zal vanaf 1 januari het onderwaterbelevingscentrum uitbaten, de LRM blijft eigenaar van het gebouw en neemt alle aandelen van de oprichters over. 

Meest gelezen