Toneelkring uit Riemst schrapt alle repetities en voorstellingen tot eind januari: "We willen het veilig houden voor onze acteurs"

Na heel wat andere organisaties, evenementen en verenigingen schrapt nu ook De Toneelkring Kunst en Vermaak in Valmeer (Riemst) alle repetities en toneelvoorstellingen tot eind januari. De stijgende coronacijfers en huidige maatregelen maken het moeilijk om te kunnen repeteren. 

“We oefenen altijd in een heel goeie sfeer, we zijn een echte vriendengroep”, vertelt Anita Beusen, regieassistente van de Toneelkring Kunst en Vermaak in Valmeer. “We repeteerden nu met mondmasker en op afstand. Als we tijdens de repetitie iemand moesten knuffelen, spraken we af dat we alsof zouden doen.”

Toch trekt de toneelgroep de stekker eruit. “We willen het veilig houden voor onze acteurs, voor iedereen eigenlijk”, klinkt het. “Je moet je amuseren tijdens het repeteren en het moet leuk blijven. Iedereen vroeg zich af of we het op deze manier nog wel aankonden.”

Er kruipt enorm veel energie en tijd in het correct volgen van alle maatregelen
Anita Beusen, regieassistente Toneelkring Kunst en Vermaak in Valmeer

Het was een unanieme beslissing, benadrukt Beusen. “Er waren wel mensen die verder wilden gaan, maar er kruipt gewoon enorm veel energie en tijd in het correct volgen van alle maatregelen. Niemand durfde eerst hardop zeggen dat het de slechte kant op ging, uit angst dat de rest zou denken dat ze er niet meer bij wilden zijn. Maar uiteindelijk was iedereen akkoord.” 

Meest gelezen