Kortrijk - David Barbe

Urban Cross Kortrijk gaat door: extra coronamaatregelen en geen jeugdinitiaties

De derde editie van de Urban Cross zaterdag in Kortrijk gaat gewoon door. Wel zijn er uitgebreide coronamaatregelen voor de toeschouwers. En de crossinitiatie voor jonge kinderen 's morgens is afgelast.

De Urban Cross Kortrijk vindt plaats vlakbij het centrum van de stad, aan de Leieboorden. Op de eerste editie 2 jaar geleden kwamen 10.000 mensen kijken. Vorig jaar was publiek niet toegelaten door corona. Dit jaar zijn toeschouwers wel weer welkom. Naast een Covid Safe Ticket moet je ook je identiteitskaart tonen. In de hele wedstrijdzone is het dragen van een mondmasker verplicht, alleen om iets te drinken mag je het even laten zakken. In de VIP-tent is minder volk dan vroeger toegelaten. De VIP's moeten neerzitten aan een tafel om te eten en te drinken. 

Jeugd: geen initiatie, wel wedstrijden

Om 10 uur was er normaal een jeugdinitiatie voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar die is afgelast. "Om tegemoet te komen aan de stijgende coronacijfers", zegt parcoursbouwer Erwin Vervecken. "De besmettingen zitten toch vooral in de scholen. Tijdens die initiatie zou je een mix hebben van verschillende leeftijden. Daarom laten we het niet doorgaan."

De jeugdwedstrijden vanaf 11 uur gaan wel door. "Hier spreek je van echte competitie. Bovendien zijn de jeugdrenners al wat ouder, minstens 17 jaar en zijn de meesten gevaccineerd."

Om 13.45 uur starten de vrouwen, om 15 uur de elite mannen. De Caps Urban Cross Kortrijk is 1 van de 8 wedstrijden van het regelmatigheidscriterium X2O Badkamers Trofee.

Kortrijk - David Barbe

Meest gelezen