Waalse arts gearresteerd die coronacertificaten zou hebben vervalst

De arts uit de regio Luik die ervan verdacht wordt 2.000 valse coronacertificaten te hebben uitgegeven, is woensdagavond door de federale gerechtelijke politie van Charleroi opgepakt. Dat heeft de procureur des Konings van Charleroi bekendgemaakt.

Het parket had al een gerechtelijk onderzoek wegens valsheid in geschrifte geopend naar de Waalse arts. Aanleiding was een klacht van AViQ (de Waalse tegenhanger van het Agentschap Zorg en Gezondheid). Daar hadden ze onregelmatigheden vastgesteld in de codering van vaccinaties door één bepaalde arts. 

De Luikse arts werd gisteravond gearresteerd door de politie. Hij wordt nog deze voormiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over een eventuele aanhouding. De man riskeert 5 tot 10 jaar cel, en ook zijn patiënten die een vals attest ontvingen, hangt een straf boven het hoofd. Het parket wenst geen verdere commentaar te geven.

Meest gelezen