Videospeler inladen...

"Waarom zeg je niet elke dag welk verschil de vaccins maken?" en "Zat er een fout in "De afspraak"?"

Veel vragen deze week over een discussie over een citaat dat werd voorgelegd aan Sarah Melis , mede-organisator van de betoging vorige zondag, in "De Afspraak".  Was dat citaat fout? Voor het antwoord, klikt u op de ondertitelde video.

En verder blijven er maar vragen komen over de verhouding tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Sommige mensen vragen dat de redactie daar dagelijks over zou berichten. Ook daarover meer in de ondertitelde video.

ombudsman
Tim Pauwels
Nieuwsombudsman - klik hier voor meer

De verhouding tussen gevaccineerden en ongevaccineerden in het ziekenhuis kan u zelf opvolgen via het wekelijks epidemiologisch bulletin van Sciensano. De ongevaccineerden zijn wel degelijk oververtegenwoordigd op de afdelingen intensieve zorg.

Deze tekst op Our World in Data leert ons dat er onder de ongevaccineerden relatief meer overlijdens zijn. Dat geldt kennelijk voor alle landen waarvan data beschikbaar zijn.

In de ondertitelde clip bovenaan ga ik nog even in op de verhouding tussen gevaccineerden en ongevaccineerden in de ziekenhuisopnames. Maar ik heb het er ook over coronapassen die wel degelijk geen absolute garanties bieden.

Die verhouding tussen gevaccineerden en ongevaccineerden heb ik ook al besproken in mijn videobijdrage van eind oktober.  U vindt die bijdrage hier nog eens terug.

Videospeler inladen...

Meest gelezen