Radio 2

Bedrijf schenkt 7.600 handpoppen en 1.000 poppentheaters aan kwetsbare gezinnen

Nobscot, een bedrijf uit Oostrozebeke dat kookgerei distribueert, schenkt 7.630 pluchen handpoppen en 1.000 poppentheaters aan kansarme kinderen. De verdeling zal gebeuren door Food Act 13, de regionale voedselbank van Zuid-West-Vlaanderen. “Het is een gebaar waar we het hier allemaal warm van krijgen”, zegt Philippe De Coene, voorzitter van OCMW-vereniging W13.

In Zuid-West-Vlaanderen zullen maar liefst 7.600 handpoppen en 1.000 poppentheaters aan kwestbare gezinnen geschonken worden. Het bedrijf Nobscot uit Oostrozebeke doet de gift, die in totaal bijna 145.000 euro waard is. "Deze schenking is zeer welkom, want nu kunnen die ouders hun kinderen eens iets extra te kunnen geven”, legt Philippe De Coene, voorzitter van OCMW-vereniging W13, uit. 

Juiste bestemming vinden

Nobscot kon de knuffels verkrijgen via een overschot na een spaaractie. Ze verdelen dus niet alleen keukenartikelen, maar ontwikkelen zelf ook op maat gemaakte getrouwheidsacties voor winkelketens. Hieraan worden spaarkaarten gekoppeld waarmee je iets kan winnen. “Het succes van zo'n actie is soms moeilijk in te schatten en dan zitten we met een overstock aan prijzen. Dat was ook zo met de Bambini handpoppen”, vertelt Lieselot Deryckere, de marketing-manager van Nobscot. 

In hun zoektocht naar een goede bestemming voor de handpoppen klopten ze aan bij de Lions Club Zwevegem. “Zij brachten ons in contact met Food Act 13. Het voelt goed om via deze organisatie kinderen blij te maken in deze eindejaarperiode.” Dat was voor hen de juiste bestemming voor de overblijvende knuffels.

6 verschillende soorten

Vandaag werd alles geleverd aan de magazijnen van Food Act 13 in Kuurne. De voorraad bestaat uit een collectie specifiek voor kinderen: 6 pluchen handpoppen van Bambini en bijhorende poppentheaters. “We hebben een beer, een olifant, een giraf, een tijger, een luipaard en een aap. We weten dat het maar een kleine pleister op de wonde is, maar we hopen toch dat we hier heel veel kinderen blij mee kunnen maken”, zegt Deryckere. 

Radio 2

Goede sociale reflex

De handpoppen en  poppentheaters worden verdeeld over de 14 gemeenten van W13,  de vereniging van 13 OCMW's in Zuid-West-Vlaanderen. “De sociale diensten van de gemeenten zullen alles verdelen over de duizenden kwetsbare gezinnen in de regio. We willen met alle sociale organisaties van Zuid-West-Vlaanderen Nobscot bedanken. Met deze schenking bewijzen ze ook dat er in onze regio een grote sociale reflex is.”

Meest gelezen