© Radio 2

Albert Aerden (85) houdt inwoners op de hoogte via sociale media: “Jij bent het cement van Zutendaal”

Albert Aerden uit Wiemesmeer (Zutendaal) is de trotse beheerder van de Facebookgroep “Ge zijt van Wiemesmeer als ...”. Zijn doel? De inwoners informeren: “Ik wil graag aan iedereen vertellen wat ik weet over onze gemeente.” Onlangs is Albert 85 jaar geworden, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen.

“Albert, jij bent het cement van Wiemesmeer en Zutendaal. Dankzij jou weten we alles over onze gemeente, daar zijn we enorm dankbaar voor”, zo luidt het mooiste compliment dat Albert heeft gekregen. Het is dan ook zijn bedoeling om de inwoners van Wiemesmeer en Zutendaal op de hoogte te brengen van wat er allemaal gebeurt. En dat allemaal op zijn 85e. 

In de ochtend zoek ik eerst het weerbericht op, zodat iedereen weet welk weer het wordt in Limburg

Albert Aerden

Elke dag post Albert berichtjes in de Facebookgroep: “In de ochtend zoek ik eerst het weerbericht op, zodat iedereen op de hoogte is van het weer in Limburg.” Daarna kijkt Albert ook nog naar verschillende nieuwsbronnen om te kijken of er iets in Zutendaal gebeurd is . Die kan hij dan posten, samen met  informatie uit het gemeenteblad “De Oosterzon” en enkele overlijdensberichten. 

Al 1.900 leden

“Ge zijt van Wiemesmeer als…” bestond al voor Albert beheerder werd. Vier jaar geleden besloot hij om de groep over te nemen. Hij wou het niet meteen overnemen, omdat er toch heel wat tijd inkruipt. “Toen ik pas beheerder was, had de groep ongeveer 600 leden. Ondertussen zitten we al op 1.900 leden. Het heeft echt een enorm succes”, aldus een trotse Albert.

Meest gelezen