© Radio 2

Assisen Tongeren: Tamara N. veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op zoontje van 6

Tamara N. uit Bree is vandaag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf op het assisenproces in Tongeren. De jury oordeelde gisterenavond dat de vrouw schuldig is aan de moord op haar 6-jarig zoontje Ryan. Vandaag moest de jury zich nog beraden over haar straf, en daarbij werd rekening gehouden met verzachtende omstandigheden. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Op het assisenproces in Tongeren is Tamara N. (38) veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op haar kind. Op 26 december 2018 werd de jongen dood teruggevonden in de badkamer van een appartement in Bree. Zijn moeder lag toen bewusteloos naast hem nadat ze een zelfmoordpoging had ondernomen. Een 12-koppige jury oordeelde donderdagavond dat de vrouw met voorbedachten rade handelde.

Verzachtende omstandigheden

De openbare aanklager vorderde vanochtend een celstraf van 20 jaar in plaats van levenslang, omdat de vrouw een moeilijke jeugd en levensloop kende en kampt met psychische problemen. De jury is hem daarin gevolgd. 

Meest gelezen