Autosalon gaat dan toch niet door: "We verplaatsen het Salon naar de dealers"

Er komt dan toch geen Autosalon in januari. De slechte coronasituatie heeft organisator Febiac en de automerken doen beslissen om de organisatie van de grote beurs toch nog maar een jaartje uit te stellen. Saloncondities bij de afzonderlijke merken komen er wel.

Na veel twijfels hadden vervoersfederatie Febiac en de automerken midden september een knoop doorgehakt: in januari zal er wel degelijk een Autosalon in Brussel plaatsvinden, klonk het toen tevreden. Maar nu, een dikke twee maanden later, moeten ze terugkomen op dat engagement.

"Wij anticiperen op het feit dat de achteruitgang van de sanitaire situatie en de invoering van bijkomende beperkingen ons niet in staat zullen stellen het verwachte aantal bezoekers in optimale omstandigheden te verwelkomen", zegt Febiac-baas Andreas Cremer in een persbericht. Of in de woorden van woordvoerder Gabriel Goffoy: "De covidsituatie is niet ideaal om het Autosalon in optimale omstandigheden te kunnen laten doorgaan."

Het is zo al het tweede jaar op rij dat het Autosalon wordt afgelast door corona. "Die beslissing was unaniem", zegt Goffoy. "Maar we hebben er wel voor gekozen om het Salon in januari dan te verplaatsen naar de dealers." Lees: de saloncondities krijgt u wel begin volgende jaar. 

En zo laat de 100e editie van het Autosalon nog een jaar extra op zich wachten. Of dit een financiële kater is voor Febiac? "Nee, wij zijn een vzw, dus wij moeten er bij het Autosalon enkel voor zorgen dat we uit de kosten geraken. Als dit evenement niet doorgaat, moeten we die kosten ook niet maken." Goffoy benadrukt wel dat dit niet het einde is voor het geplaagde Autosalon. "De merken zijn nog altijd overtuigd van het belang."

Meest gelezen