Bedrijven en gemeentebestuur pakken bromgeluid in Lanaken aan

Het bromgeluid dat inwoners van Lanaken en omgeving al enkele jaren in de ban houdt, is nog niet helemaal weg. Maar er zijn ondertussen wel heel wat inspanningen geleverd.

Inwoners van Lanaken klagen al een hele tijd over een storend bromgeluid. De afgelopen twee jaar is daar een uitgebreid onderzoek naar gevoerd en toen is de aanbeveling gedaan dat drie bedrijven maatregelen zouden nemen. En die hebben dat intussen ook gedaan. Silmaco maakte geluidskasten rond zijn ventilatoren, Celanese investeerde 185.000 euro in geluidskasten en dempers en Sappi is bezig met een investering van een half milljoen euro om geluidsdempers op het dak van het bedrijf te plaatsen. 

Binnenkort starten we met de aanplanting van een groenbuffer

Schepen Christel Gorissen

Ook de gemeente Lanaken neemt maatregelen om de brom aan te pakken. Volgend jaar wordt een groenbuffer aangelegd langs de Europalaan. Schepen Christel Gorissen (Groen): “De groenbuffer ligt over verschillende stukken grond van verschillende eigenaars, die mensen hebben we allemaal gecontacteerd en we hebben alles opgemeten. We moeten ook nog rekening houden met een fietssnelweg. Maar binnenkort gaan we starten met de aanplanting van die groenbuffer.”

Meest gelezen