De Bommelskoning en -koningin (Foto Peter Malaise)

Dan toch geen Bommelsverkiezing in Ronse door slechte coronacijfers: "Uitstel, maar geen afstel"

Ronse gelast de jaarlijkse Bommelsverkiezing af. Die zou normaal morgen doorgaan, met een beperkt aantal aanwezigen. Maar door de slechte coronacijfers voelen de stad en de organisatie zich genoodzaakt om terug te komen op die beslissing. "De Bommelskoning en -koningin krijgen later nog de kans om ingezworen te worden", zegt schepen Ignace Michaux (CD&V). 

Dit weekend komt er dan toch geen Bommelsverkiezing in Ronse. Tijdens die verkiezing worden jaarlijks de nieuwe Bommelskoning en -koningin gekozen. De stad had eerder deze week nog besloten om maximaal 200 mensen toe te laten bij de verkiezing.  "Op basis van de opgelegde maatregelen kan een afgeslankte versie veilig verlopen", klonk het toen bij schepen Ignace Michaux (CD&V).

We hebben besloten om ons gezond verstand te gebruiken

Schepen Ignace Michaux (CD&V)

Door de slechte coronacijfers gelast de organisatie de verkiezing nu toch. "Na overleg met de organisatie hebben we besloten om ons gezond verstand te gebruiken. Die beslissing nemen we natuurlijk met spijt in het hart", vertelt schepen Michaux. 

Bommelfeesten ook onzeker

Bommelspaar Evi Vandenabeel en Jacky Vandewalle krijgt sowieso op een later moment alsnog de kans om ingezworen te worden tot koning en koningin. "Het is de bedoeling dat ze ons de komende weken nog kronen", zegt koningin Vandenabeel bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Ook hoe en of de Bommelsfeesten zelf doorgaan, blijft onduidelijk. Normaal zouden die plaatsvinden van 8 tot 10 januari. "Het is momenteel nog koffiedik kijken", zegt Michaux. "Vanaf we duidelijk weten wat kan en wat veilig is, communiceren we naar de mensen hoe we het zullen doen."

Meest gelezen