Archief

Comedian Han Solo vreest dat cultuursector weer de dupe wordt van Overlegcomité: "Ik houd mijn hart vast"

Merelbekenaar Han Coucke, alias Han Solo, heeft op YouTube een video gepost waarin hij zijn beklag doet over corona en het feit dat de cultuursector weer dreigt in elkaar te zakken. De comedian vraagt meer duidelijkheid van het Overlegcomité, maar hij vreest het ergste. "Hopelijk moet onze sector niet nog eens sluiten", zegt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Het Overlegcomité zit vandaag samen om de slechte coronacijfers te bespreken. Het wil strengere maatregelen nemen om de cijfers te doen dalen. Comedian Han Coucke, beter gekend als Han Solo, is bang dat de cultuursector het grote slachtoffer wordt. "Iedereen houdt zijn hart vast", zegt de comedian bij Radio 2 Oost-Vlaanderen:

"Elke ochtend worden wij wakker en vragen we ons af of we volgende week nog kunnen spelen", zegt Solo. "Door al die onzekerheid zijn mensen minder geneigd om een kaartje te kopen. Ik hoop dat er vandaag gewoon duidelijke regels komen over wat wel mag en wat niet meer mag. Dat is heel belangrijk voor ons."

Boodschap op YouTube

"Hopelijk moeten we niet nog eens onze sector sluiten", gaat Solo verder. "Wij investeren in decors, techniekers en regie. Je betaalt die dingen allemaal vooraf, maar we komen in de problemen als al die voorstellingen opnieuw afgelast worden."

(Bekijk hier zijn filmpje op YouTube)

Meest gelezen