Facebook Dancing de Kroon

Uitbaatster dancing De Kroon gaat akkoord met tijdelijke sluiting: "Ik wil de toestand in de zorg niet nog érger maken"

Het nachtleven moet opnieuw een tijdje op slot. Dat is één van de eerste beslissingen die het overlegcomité vandaag nam om de nieuwe coronacrisis in te dijken. De uitbaters van dancing De Kroon in Scherpenheuvel-Zichem zijn het met die beslissing volkomen eens. Ze waren toch al zinnens om op eigen initiatief een tijdje de deuren te sluiten.  

In dancing De Kroon in Scherpenheuvel-Zichem zijn ze niet geschrokken van de beslissing van het overlegcomité. Integendeel: ze hadden eigenlijk gisteren al beslist om sowieso een paar weken te sluiten.  Uitbaatster Natacha Salaets bij Radio 2 Vlaams-Brabant: "Als ik de toestand in de zorgsector zie, dan wil ik daar niet nog een steentje aan bijdragen. Op zulke momenten moet je zélf een maatschappelijke beslissing durven nemen. Dit is niet meer veilig voor onze klanten en voor ons personeel", stelt Natacha. 

Ook klanten akkoord

"Ook de klanten zijn het eens met onze beslissing. We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. De mensen vinden het een terechte en moedige beslissing", vertelt Natacha. De invoering van het mondmasker deed de opkomst al geen goed. "We stelden meteen al een daling van het aantal bezoekers vast van 50 procent in het weekend. Op vrijdag zien we een jonger publiek. Die zitten niet braaf aan een tafel, dus zouden we daar constant politieman hebben moeten spelen", aldus Natacha.

Sneltesten

"We hadden ook alles in gereedheid gebracht om vanaf dit weekend met sneltesten te werken", zegt Natacha. "Maar ook dat was een hele opgave.  We zijn blij dat we er niet moeten aan beginnen. Maar we houden ze wel bij, tot wanneer er over enkele weken misschien andere richtlijnen komen. Want we hopen dat we rond de jaarwisseling opnieuw open mogen. Dat zijn topdagen voor zaken zoals de onze", besluit Natacha.  

Meest gelezen