Facebook/LaRoccaClub

Eigenaar discotheek La Rocca na beslissing Overlegcomité: "Nu begint het op pesterij te gelijken"

Discotheken en nachtclubs moeten opnieuw tijdelijk de deuren sluiten, dat blijkt uit de eerste beslissingen van het Overlegcomité die al naar buiten zijn gekomen. Hans Bouwen, de uitbater van discotheek La Rocca in Lier, had de bui al voelen hangen. Hij is toch teleurgesteld dat het nachtleven opnieuw de dupe is. "We zijn één van de sectoren die het strengst gecontroleerd worden", zegt hij aan Radio 2 Antwerpen. 

In La Rocca werd de afgelopen maanden en weken zwaar geïnvesteerd om alles veilig te laten verlopen. "We hebben veel geïnvesteerd in ventilatie om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit in de zaak in orde is", vertelt eigenaar Hans Bouwen. "Daarnaast hadden we al voor maanden snelstests aangekocht, die we gratis aanboden aan onze klanten. Dat is dus een investering die verloren is."

Op een bus stappen lijkt me 10 keer gevaarlijker dan in een goed geventileerde club waar iedereen is getest

Hans Bouwen, eigenaar La Rocca in Lier

Bouwen heeft begrip voor de strengere maatregelen maar vindt het jammer dat het nachtleven opnieuw wordt geviseerd. "We zijn één van de sectoren die het strengst worden gecontroleerd. Vier keer per nacht komt de politie controleren of de CST-tickets correct gescand zijn en of de luchtkwaliteit in orde is. Met die sneltests waren we ook zeker dat niemand die besmet is, de club binnen ging. Op een bus stappen is volgens mij 10 keer gevaarlijker om corona te krijgen. Nu begint het te gelijken op pesterij."

Steunmaatregelen ontoereikend

Zelfs als er nu steunmaatregelen komen van de overheid, zal dat volgens Bouwen ontoereikend zijn. "De vorige steunmaatregelen waren niet voldoende om de vaste kosten te dekken, laat staan om die extra investeringen terug te betalen. Ik vrees dat dit voor veel discotheken de doodsteek zal zijn."

In januari zal La Rocca definitief sluiten en wordt de club afgebroken. De eigenaar hoopt dit weekend nog een laatste keer te kunnen openen. 

Meest gelezen