Foto: Unsplash

Familiaal bemiddelaar over planning eindejaarsfeesten:"Probeer een compromis te zoeken waar iedereen achter staat"

Privéfeesten mogen de komende weken niet meer, dat heeft het Overlegcomité beslist. Maar nog voor die knoop werd doorgehakt, hebben heel wat mensen hun familiefeest zelf geannuleerd. Bovendien zijn heel wat families nu bezig met de planning van de eindejaarsfeesten. Dat leidt soms wel eens tot spanningen omdat niet iedereen op dezelfde golflengte zit. Familiaal bemiddelaars kunnen helpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. 

Wat doe je als het ene familielid het familiefeestje wil annuleren en iemand anders het toch wil laten doorgaan? Corona zorgt ook tijdens deze vierde golf voor spanningen binnen heel wat families. Dat merkt ook familiaal bemiddelaar Sanne De Beukelaer van Consonant Bemiddeling in Antwerpen. "Corona heeft gezorgd voor extra conflicten, niet alleen binnen families maar ook tussen buren bijvoorbeeld", vertelt ze. "Maar dat hoeft niet altijd negatief te zijn. Het is pas door de verschillende meningen uit te spreken dat je tot een oplossing kan komen."

Beluister hier het gesprek met familiaal bemiddelaar Sanne De Beuckelaer:

Heel wat families zijn nu volop bezig met het plannen van de eindejaarsfeesten. Het is nog even afwachten welke regels zullen gelden, daarover wordt wellicht meer beslist tijdens het volgende Overlegcomité, half december. 

De Beuckelaer geeft de tip om goed naar elkaar te luisteren. "Wanneer de grootmoeder zegt dat ze het niet ziet zitten om met het openbaar vervoer te komen, zoek dan uit waarom ze niet wil komen, in plaats van meteen voor te stellen om haar met de auto op te pikken. Vraag door naar wat er echt speelt, wat de onderliggende reden is waarom ze liever niet komt. Want dan kan je samen tot een compromis komen, waar iedereen achter staat."

Meest gelezen