Facebook Den Ast

Uitbater feestzaal Den Ast ziet toekomst somber: "Dit is een zwarte vrijdag voor de horeca"

Feestzalen mogen de komende drie weken geen privéfeesten organiseren. Dat is vanmiddag op het Overlegcomité beslist. Maar voor heel wat uitbaters stond het water daarvoor al aan de lippen. De agenda van feestzaal Den Ast in Kampenhout staat bijvoorbeeld al maanden leeg. 

"Het enige wat we nog hebben is een trouwfeest, morgen", vertelt uitbater David De Coster. "Voor de rest is onze agenda leeg. Mensen zien het niet meer zitten om iets te organiseren omdat ze niet weten wat de nabije toekomst brengt of uit vrees om toch te moeten annuleren." 

Het enige wat we nog hebben is een trouwfeest, morgen. Voor de rest is onze agenda leeg. 

David De Coster, uitbater feestzaal Den Ast

Zwarte vrijdag

"Voor winkels is het vandaag Black Friday. Voor onze sector is het ook een zwarte vrijdag, maar dan om een heel andere reden natuurlijk", zegt David. "Horeca en discotheken gaan erg moeilijke tijden tegemoet; ik vrees dat er veel zaken overkop zullen gaan. Daarom pleit ik voor steun op lange termijn, want anders zien we volgend jaar een bloedbad", vreest David. 

Afbetalingen

Feestzaal Den Ast bestaat nog maar sinds april 2017. "Maar voor alles goed begon te draaien, kregen we corona over ons heen. Financieel staan zaken als de onze er niet goed voor, want de banken bijvoorbeeld verwachten dat je netjes maandelijks je lening blijft afbetalen. Daarom moet de overheid serieus nadenken over steun op lange termijn", stelt David. 

Meest gelezen