ROBIN UTRECHT

Man met levenslang rijverbod moet naar gevangenis na ongeval op E314

Een man van 41 uit Aarschot is aangehouden, na een ongeval eerder deze week op de E314. Blijkt dat de man sinds 2014 een levenslang rijverbod heeft.

Een banale kop-staartaanrijding op de E314 in Kessel-Lo, afgelopen dinsdag, kreeg een merkwaardig gerechtelijk staartje. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de bestuurder die het ongeval veroorzaakte, een man van 41 uit Aarschot, onder invloed van drugs reed. Maar dat was niet alles. 

Daags voordien veroordeeld

Bijkomend onderzoek wees uit dat de man daags voordien nog tot driemaal toe bij verstek was veroordeeld door de politierechtbank van Leuven voor allerlei verkeersinbreuken. Hij werd onder andere veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen, want de man had  al sinds 2014 een levenslang rijverbod. 

Aangehouden

Op vraag van het parket boog een onderzoeksrechter zich over de zaak. Die besliste de man aan te houden. Hij zit nu in voorlopige hechtenis. Later vandaag beslist de Raadkamer of zijn aanhouding wordt verlengd. 

Meest gelezen