Heusden-Zolder en Beringen willen meer inwoners op de arbeidsmarkt krijgen

Heusden-Zolder en Beringen sluiten een samenwerkingsovereenkomst met de VDAB om meer mensen aan het werk te krijgen. Het zijn twee gemeenten waar een groot deel van de bevolking niet actief is op de arbeidsmarkt, terwijl bedrijven geen personeel vinden. 

Heusden-Zolder en Beringen gaan zich in de toekomst meer focussen op inwoners die niet actief zijn op de arbeidsmarkt. Het gaat dan onder meer om jongeren die de school verlaten zonder diploma. Maar de gemeenten willen ook contact leggen met een grote groep inwoners die niet op zoek is naar een baan. 

Inactieven aanzetten om een job te zoeken

"De grote groep inactieven in Heusden-Zolder en Beringen bestaat uit mensen die niet op zoek zijn naar werk en zich vaak zelfs niet op de arbeidsmarkt bevinden", vertelt schepen Isabelle Thielemans (CD&V) van Heusden-Zolder. "Het gaat om leefloners maar ook om mensen uit de allochtone gemeenschap. In die allochtone gemeenschap is nog een grote groep die niet op de arbeidsmarkt actief is. Die willen we stimuleren om op zoek te gaan naar een job."

Tweejaarlijkse jobbeurs voor bedrijven

Heusden-Zolder en Beringen gaan ook middelen uittrekken om mensen die zwak staan op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen in de sociale economie. En om de twee jaar zal er een jobbeurs georganiseerd worden voor de bedrijven in de twee gemeenten. 

Meest gelezen