Hogeschool Howest stapt deels over op afstandsonderwijs: "Actie ondernemen om erger te voorkomen"

Hogeschool Howest, met vestigingen in Brugge en Kortrijk, stapt vanaf maandag over op gedeeltelijk afstandsonderwijs. Alle theorielessen zullen dan online verlopen. “Dit is een preventieve actie om erger te voorkomen en de examens te vrijwaren”, zegt algemeen directeur Lode De Geyter.

Op de campussen van Hogeschool Howest in Kortrijk en Brugge wordt vanaf maandag overgestapt op gedeeltelijk afstandsonderwijs. Alle theorielessen worden online gegeven, de praktijkvakken gaan wel gewoon op de campus door. “Het is niet evident om met de vele besmettingen bij studenten en leerkrachten les te kunnen geven, dus daarom grijpen we preventief in”, legt algemeen directeur Lode De Geyter uit. 

Je hoeft geen schriftgeleerde te zijn om te beseffen dat we nu moeten ingrijpen

Lode De Geyter, algemeen directeur Howest

Examens in het achterhoofd

Door nu over te schakelen naar online theorielessen hoopt Howest de situatie af te koelen. "Zo brengen we de praktijklessen niet in het gevaar en kunnen we vooral de examens in januari laten doorgaan", geeft De Geyter mee. "Als maar de helft van de studenten examens kunnen afleggen dan hypothekeren we het hele tweede semester." 

Ook in het middelbaar onderwijs

Ook andere scholen ondernemen actie. Zo stapt de derde graad van campus Kaai van het Kortrijkse Guldensporencollege volgende week ook over op afstandsonderwijs. Leerlingen volgen er de laatste week voor de examenperiode volledig online les. De school wil zo vermijden dat leerlingen examens zouden moeten missen door ziekte of quarantaine. 

Meest gelezen