Jessa Ziekenhuis in Hasselt over strengere coronamaatregelen: "Te laat, maar beter laat dan niet"

Yves Breysem, de directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vindt dat de overheid te laat maatregelen neemt om het aantal coronabesmettingen niet verder te laten oplopen. "Ik denk dat nu het moment is om zo streng mogelijk te zijn, om de zorg te behoeden voor een catastrofe." 

Geen privéfeesten meer en de horeca die om 23 uur moet sluiten, dat zijn de voornaamste maatregelen die het overlegcomité vanmiddag heeft genomen, om de vierde coronagolf te stoppen. Maar volgens het Jessa Ziekenhuis komen die maatregelen rijkelijk laat. "We hameren er al lang op dat het aantal contacten heel sterk beperkt moet worden. Deze maatregelen gaan daar op in, dat vinden we zeker goed. Maar ik moet ook melden dat die maatregelen te laat komen. Maar beter laat dan niet."

Ik hoop dat de maatregelen nu ook nageleefd worden en dat er geen achterpoortjes gezocht worden

Yves Breysem, directeur Jessa Ziekenhuis Hasselt

Maatregelen nemen is een ding, ze naleven is nog iets anders, beseft Breysem. "Dat hebben we de voorbije weken ok gemerkt, bijvoorbeeld rond het verplicht telewerken 4 dagen per week. Maar als iedereen ze wel strikt opvolgt en zijn gezond verstand gebruikt en zijn contacten beperkt, dan kunnen we er met deze maatregelen komen. Want dit is echt het moment om zo streng mogelijk te zijn, om de zorg van een catastrofe te besparen."  

In het ziekenhuis van Hasselt liggen momenteel 84 coronapatiënten, waarvan 16 op intensieve zorgen. In het ziekenhuis van Genk (ZOL) worden 104 covid-patiënten verzorgd. 

Meest gelezen