Radio 2

Koppel uit Lede opent restaurant in eigen huiskamer: "Er is plaats genoeg"

Rozemie De Backer en Luc Storms uit Wanzele, bij Lede, starten volgende week met een restaurant in hun eigen huis. Met hun zelf ingerichte restaurant mikken ze vooral op buurtbewoners of mensen die vaak alleen zitten. "We zijn eigenlijk op pensioen, maar we doen graag nog iets nuttig voor de gemeenschap", zegt Storms bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

"Mijn vrouw en ik wonen in een redelijk groot huis. We zijn allebei op pensioen maar wilden nog iets betekenen voor de gemeenschap, dus daarom dachten we om een restaurant in te richten in onze eigen eetkamer. De naam van ons restaurant is Het Kieken en den Olifant. Ik ben de olifant en zij het kieken", lacht Luc Storms in een gesprek bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Vanaf volgende week moet de horeca sluiten om 23 uur, mensen mogen dan ook nog maar met maximum 6 aan tafel. Dat schrikt het koppel niet af. "Wij zijn toch enkel open tijdens de middag en op vrijdagavond van 18 uur tot 20 uur", zegt de man.

(Lees verder onder de foto)

Simpele kost

Het koppel kan in totaal 25 mensen ontvangen in hun eetkamer. "Dat is toch niet niks. We proberen onze prijzen ook zo democratisch mogelijk te houden", zegt Storms. Hij mikt vooral op buurtbewoners en mensen die vaak alleen zitten.

"We hebben beiden geen ervaring in de horeca", zegt Storms. "Mijn vrouw was altijd ambtenaar en ik werkte in de luchtvaart. Mensen moeten dus zeker geen gastronomisch menu verwachten. Bij ons is het simpele kost. Op vrijdag zal het wel iets verfijnder zijn, dan is de prijs ook iets hoger."

Meest gelezen