Foto: KVV Duffel

KVV Duffel distantieert zich van racistisch en homofoob filmpje dat in hun naam is gepost op TikTok: "Niet van onze club"

Spelers van KVV Duffel ontdekten per toeval dat er op TikTok een filmpje circuleerde met racistische en homofobe boodschappen, zogezegd gepost via het officiële account van de club. De club zelf reageerde geschrokken omdat ze geen account hebben op TikTok. Intussen is het filmpje verwijderd. 

Groot was de verbazing van enkele spelers van KVV Duffel toen ze het filmpje zagen op TikTok. "Het filmpje vergeleek onze club met andere ploegen, waarbij aangegeven werd dat er minder Afrikaanse spelers waren bij KVV Duffel, en minder homo's", vertelt jeugdcoördinator en bestuurslid Kim Van Houtven. "We weten niet wie het filmpje heeft verspreid, dat zijn we aan het uitzoeken." De club heeft zelfs geen account op TikTok, het filmpje is dus niet van hen.

Beluister hier het gesprek met Kim Van Houtven en lees daaronder verder:

De club benadrukt dat ze sterk gekant zijn tegen de homofobe en racistische boodschap in het filmpje en dat ze zich ervan distantiëren. "We hebben TikTok gecontacteerd omdat dit niet onze officiële account is. Intussen is het filmpje verwijderd. We zijn niet van plan om nog verdere actie te ondernemen, als de situatie blijft zoals ze is. We hopen dat de heisa nu achter de rug is en dat het zal koelen zonder blazen."

Meest gelezen