Getty Images

Lievegem gaat voor meer camera's in het straatbeeld: "Zo willen we diefstallen een halt toeroepen" 

Er komen volgend jaar enkele nieuwe camera's in Lievegem. Daarmee wil de gemeente niet alleen snelheidsduivels sneller betrappen, het wil ook overlast in enkele buurten aanpakken. "Vooral aan jeugdlokalen krijgen we vaak te maken met diefstallen", klinkt het bij burgemeester Tony Vermeire (CD&V).

Lievegem heeft een plan om overlast in verschillende buurten aan te pakken. Dat wil het doen door extra veiligheidscamera's te plaatsen. "De camera's komen vooral op locaties waar zich jeugdlokalen bevinden. Daar worden we geregeld geconfronteerd met diefstallen. Die willen we nu een halt toeroepen", maakt burgemeester Tony Vermeire (CD&V) duidelijk.

Ook in een landelijke gemeente als Lievegem zijn fietsdiefstallen een groot probleem

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V)

Vooral de diefstal van fietsen komt vaak voor, zegt de burgemeester. "Ook in een landelijke gemeente als Lievegem is dat een groot probleem. In deelgemeente Zomergem stond al een camera om fietsdieven te betrappen, maar nu komt er ook een in de grote fietsenstalling in deelgemeente Waarschoot."

Flitscamera's en trajectcontroles

Andere camera's zijn vooral bedoeld om snelheidsovertreders te betrappen. "Er komt een vaste flitscamera in Zomergem Boven en ook eentje tussen de Durmstraat en het kanaal. Daar hebben we al asverschuivingen en fietssuggestiestroken aangelegd. Een vaste flitscamera moet de laatste snelrijders daar nu weghalen."

In de deelgemeenten komen ook extra trajectcontroles. In Zomergem komt die er in de Durmstraat, van aan de brug tot aan Zomergem Boven. De trajectcontrole in Waarschoot komt er op de toegangswegen naar de KMO-zone.

Meest gelezen