Jonas Roosens

Drugsdealer (38) veroordeeld tot 24 jaar cel voor roofmoord op andere dealer

Het hof van assisen in Antwerpen heeft een man uit Essen veroordeeld tot 24 jaar cel voor roofmoord. De man, een drugsdealer, had een andere dealer doodgeschoten tijdens een fout gelopen drugsdeal in Grobbendonk. 

De feiten dateren van vier jaar geleden. De man uit Essen had een zogenaamde ripdeal op poten gezet. Hij had cocaïne besteld bij een andere dealer, die hij doodschoot om de cocaïne en het geld te kunnen houden. "Dit is makkelijk geldgewin", staat te lezen in het arrest van het hof van assisen. "Maar geld kan nooit meer waard zijn dan een mensenleven."

Het openbaar ministerie had 30 jaar cel gevorderd maar het hof wilde hem nog een kans geven op een leven na de gevangenis. De man is vader van zeven kinderen. "Vierentwintig jaar is lang, maar het is niet voor altijd. U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die aangrijpt om een goede vader te zijn voor uw zeven kinderen en dat u ze financieel ondersteunt op een legale manier", zei de asssisenvoorzitter.

Meest gelezen