Christian Michiels en Marina De Bie testen de dekens uit
Stad Mechelen

Stad Mechelen steunt horecazaken bij aankoop van warmtedekens voor terrasstoelen

De stad Mechelen steunt horecazaken bij het aankopen van warmtedekens om op terrasstoelen te leggen. Ze kosten 90 euro per stuk en de stad betaalt de helft. Door corona willen meer klanten ook nu nog op het terras gaan zitten. De warmtedekens verwarmen met infrarood en zijn volgens het stadsbestuur duurzamer dan terrasverwarmers.

Vorig jaar hielp de stad Mechelen horecazaken al om overal gewone dekens te voorzien. Nu gaan ze een stap verder met warmtedekens. Ze zijn draadloos en verwarmen de terrasganger met infrarood. Per stuk kosten ze 90 euro en de stad betaalt daarvan de helft.

“Warmtedekens zijn een duurzaam alternatief voor terrasverwarmers", zegt schepen voor Duurzaamheid Marina De Bie (Groen). "We willen de Mechelse horeca hier dus absoluut in ondersteunen. Tegelijk bieden we de Mechelaar en bezoekers een gezellige en warme avond aan.”

European Green Leaf Award

"Er zit een batterij in de dekens die ettelijke uren meegaat", zegt Jan Vernelen van brasserie Jjem's op de Grote Markt. "Het is een mooi initiatief van de stad, want veel mensen willen door corona nu nog buiten blijven zitten. Ze zijn dus altijd welkom op ons terras en nu hebben ze een verwarmde poep", lacht hij. Naast Jjem's gingen nog 6 andere horecazaken in het op aanbod van de stad.

In 2020 won Mechelen de European Green Leaf Award. Die was 75.000 euro waard. Met dat geld heeft de stad vorig jaar al verschillende duurzame gebruiksvoorwerpen gekocht voor de Mechelse horeca, zoals de Billiecup, bamboerietjes, fleecedekentjes en luchtzuiverende planten.

“Vanuit Horeca Mechelen zijn we superblij dat de stad deze prijs heeft binnengehaald en een deel van het prijzengeld ter beschikking heeft gesteld van de horeca", zegt Christian Michiels van Cosma. "Zeker in deze en afgelopen periode kunnen we alle steun gebruiken."

Meest gelezen