Foto: Wikimedia

Week afstandsonderwijs moet de examens redden in Montfortcollege Rotselaar en Heilig Hart Instituut  Heverlee

In Heverlee schakelt de derde graad van het Heilig Hart Instituut volgende week over naar een week thuisonderwijs. In Rotselaar volgen alle 920 leerlingen van het Montfortcollege sinds gisteren al les van thuis uit. In beide scholen zorgt het coronavirus voor te veel afwezige leerlingen en leerkrachten om de gewone lessen te blijven organiseren.

Met de examens in het vooruitzicht wil het Leuvense Heilig Hart Instituut geen risico's nemen.  Directeur Walter D'Hoore: "We zijn overtuigd dat we op deze manier voor de leerlingen van de derde graad efficiënter onderwijs kunnen geven dan op school. Dat heeft te maken met de vele quarantaines bij zowel de leerlingen als de leerkrachten. Op die manier kunnen ze toch nog perfect les blijven volgen. Na die week hopen we dat we goed met de examens kunnen starten, want die moeten wel op school doorgaan."

Volledige school sluit

In het Rotselaarse Montfortcollege is de situatie nog erger. Daar is de hele school al overgeschakeld op afstandsonderwijs.  Volgens directeur Bart Schollen waren er geen andere opties meer. "We werden geconfronteerd met leerkrachten die besmet zijn en leerkrachten die in quarantaine moeten, waardoor we de opvang in de school niet meer kunnen garanderen. Er is opvang voorzien voor leerlingen voor wie het moeilijk is om thuis het afstandsonderwijs te volgen. Er zijn dus een aantal leerlingen die toch naar school komen. En er zijn ook een 50-tal laptops verdeeld onder de leerlingen die daar nood aan hadden."

Meest gelezen