gemeente Grimbergen

Pierebad Grimbergen maakt voortaan deel uit van de LAGO-groep

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padelvelden. De gemeente gaat daarvoor in zee met de LAGO-groep.

Grimbergenaars zullen binnenkort weer volop kunnen genieten van waterplezier. Ook scholen en clubs kunnen de zwemactiviteiten hervatten in hun vertrouwde Pierebad. De heropening van het 25 meter sportbad is gepland in januari 2022. 

De komende weken starten de vernieuwingswerken waarbij de technische installaties van het bestaande zwembad vernieuwd worden. Verder wordt er ingezet op duurzaamheid, met onder andere de plaatsing van zonnepanelen, vervanging van de huidige verlichting door led en de recuperatie van regenwater. 

In april 2022 opent ook de LAGO CLUB, met een fitness en vier Padelvelden in open lucht. Het kinderbad krijgt een opfrisbeurt, net als de cafetaria en de wellness. Die laatste wordt extra uitgerust met een buitensauna. 

Personeel

Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO vier  miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro. Het huidige gemeentepersoneel kan de overstap maken naar LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. In totaal zullen er 20 à 25 medewerkers tewerkgesteld worden.

En dat laatste zorgt onder andere voor langere openingstijden. Diether Thielemans van LAGO: "Het Pierebad zal elke dag open zijn van half negen 's morgens tot half tien 's avonds. Individuele baantjeszwemmers zullen dus veel meer tijd krijgen en hoeven zich niet op voorhand af te vragen of het zwembad nu open is of niet."

Meest gelezen