Radio 2

Plantactie in Oostende: "Geef een boom cadeau"

Een boom schenken is nooit zo populair geweest als nu. BOS+ ziet een forse stijging in de verkoop van het aantal gepersonaliseerde boompjes. Morgen wordt zo'n cadeaubos aangeplant in Oostende.

Hoe de kerstperiode er bij jouw thuis ook mag of zal uitzien, misschien ben je één maand voor Kerstmis wel al in actie geschoten om cadeautjes te bedenken of zelfs al te kopen. Een paar sokken, een goede fles wijn of kraslotjes zijn klassiekers. Maar wat zou je ervan denken om eens iemand een boom cadeau te doen? Dat kan via de organisatie BOS+.

Bart Carlier van BOS+: "We merken dat meer en meer mensen een duurzaam cadeau als een boom geven. Zeker met Kerstmis en Nieuwjaar in het vooruitzicht. Misschien komen er ook mensen op dat idee door het nieuws over de wanpraktijken bij pakjesdiensten."

Plantactie

Zaterdag organiseert BOS+ een plantactie in Oostende met getuigenissen van mensen en bedrijven die zo’n boompje hebben geschonken.  Bart Carlier: "We sturen de mensen die zo'n boompje krijgen een foto met de boodschap van de schenker. Zo weten ze dan ook waar het boompje staat. Maar ze kunnen niet onmiddellijk gaan kijken. Zo'n jong bos is kwetsbaar en mensen zouden de boompjes vertrappelen. Maar ze kunnen die dan later terugvinden. We verwachten zaterdag in Oostende 100 mensen. We zullen het coronaproof houden. We gaan het dus goed spreiden. Het planten zelf is ook erg populair. In februari hebben we ons volgende plantmoment. We planten zelfs ook bomen in het buitenland, in de tropen."

En wat mag dat kosten? "12 euro per stuk vanaf 5 bomen, 20 euro per boom als je apart bestelt."

Meest gelezen