Radio 2 stemmen brengen magische kerstsfeer in kasteel van Duras tot leven

Vanaf 4 december kan je in het kasteel van Duras in Sint-Truiden de magie van Kerstmis meemaken. In het familiespektakel neemt een ceremoniemeester de bezoekers mee naar de verschillende kamers van het kasteel. Onderweg speel je een soort Cluedo. De personages worden vertolkt door presentatoren van Radio 2. 

“Alle kamers zijn versierd en stralen de magische sfeer van Kerstmis uit”, vertelt Gabrielle de Liedekerke, eigenares van het kasteel. "Ons kasteel is maar zelden open voor het publiek en dit is een kans om een stukje cultureel erfgoed te bezoeken in een bijzonder kader.”

 Voor de eigenaar zelf is dit initiatief een goede bron van inkomsten. “Het onderhoud van een kasteel is duur, dit evenement komt daarin tegemoet.” 

(Lees verder onder de foto)

Het verhaal

In het verhaal is het kasteel de verblijfplaats van de kerstman. Het is middernacht en de Twingelings, dat zijn de elfen, zingen hemelse gezangen. Tot het plots stil wordt. De elfen worden gevangen genomen en zijn hun zangstemmen kwijt. Het is aan de bezoeker om uit te zoeken wie de dader is en wat zijn motief is. De rollen worden vertolkt door verschillende presentatoren van Radio 2. 

Kerstmagie loopt van 4 tot 26 december, behalve op Kerstmis zelf. Omwille van corona zullen bezoekers in kleine groepjes door het kasteel wandelen. Een coronapas en mondmasker zijn verplicht.

Meest gelezen