Serruysziekenhuis Oostende krijgt 500 beschermvesten van modeketen: "Spreekwoordelijk schouderklopje"

Modeketen Cricket&Co schenkt 500 anti-covid pakken aan het Henri Serruysziekenhuis in Oostende. Het gaat om pakken die boven het uniform gedragen worden om bescherming te bieden. "We appreciëren dit schouderklopje", vertelt Isabelle Fabry van het ziekenhuis.

In Oostende heeft het Serruysziekenhuis 500 beschermvesten tegen covid ontvangen van modeketen Cricket&Co. De pakken komen uit hun strategische stock, die ze vorig jaar hadden aangelegd op vraag van de regering. "De lichtblauwe beschermvesten maken het werk een stukje aangenamer", geeft pneumoloog Isabelle Fabry mee. "Blauw is de kleur van de zee en voor ons ook de kleur van hoop."

We hebben een voorraad uiteraard, maar deze schenking is zeer welkom

Isabelle Fabry, pneumoloog Serruysziekenhuis

Speciaal project

Bij Cricket&Co zochten ze een project om zich op toe te spitsen en medewerker Len Lavens dacht daarbij meteen aan het Serruysziekenhuis. "De baas vroeg om te zoeken naar een speciaal project aan de kust, waarmee we konden helpen", legt hij uit. "Ik weet dat de situatie hier dramatisch is, want ik woon hier niet ver van. De ziekenwagens rijden hier hele dag af en aan."

Ook Fabry bevestigt de erge situatie: "We zijn nu heel erg vermoeid, want hier aan de kust zitten we met oudere populatie.  Dat zijn mensen die ondanks vaccinatie erg ziek kunnen worden, maar ook de niet-gevaccineerden, meestal jongere mensen, gaan snel achteruit."

Meest gelezen