Tot 10 centimeter sneeuw verwacht in de Ardennen, en krijgen we ook in Vlaanderen eerste (smeltende) sneeuw? 

Dit weekend mogen we in de Ardennen tot 10 centimeter sneeuw verwachten. Bij ons zal er waarschijnlijk ook smeltende sneeuw vallen. "In Vlaanderen vallen er buien van regen, stofhagel of smeltende sneeuw", zegt weerman Frank Deboosere. 

In het westen van het land en in de streken nabij de Franse grens wordt het vandaag wisselend tot zwaarbewolkt met kans op lokaal wat lichte regen of (smeltende) sneeuw die eventueel zou kunnen blijven liggen. In de rest van het land is de kans op regen of sneeuw minder groot en blijft het overwegend droog bij maxima tussen 0 graden in de Ardennen en 5 graden aan zee. Dat meldt het KMI.

In de loop van de avond en nacht wordt het overal overwegend zwaarbewolkt, met winterse buien in de Ardennen, maar ook in Laag- en Midden-België. De minima dalen tot -5 graden in de Ardennen, rond het vriespunt in het centrum en 5 graden aan zee.

Het KMI verwacht dit weekend tot 10 centimeter en waarschuwt in de Ardennen voor gladheid en mist. Gisteren had het al gesneeuwd in de Hoge Venen, meldt Meteo Reni op Twitter:

"In Vlaanderen vallen er buien van regen, stofhagel of smeltende sneeuw", liet weerman Frank Deboosere gisteren nog weten. 

Bekijk hieronder het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Ook morgen is er nog kans op buien, en opnieuw kan dat sneeuw zijn in de Ardennen. Op andere plekken in het land kunnen die buien gepaard gaan met korrelhagel of (smeltende) sneeuw. Aan zee is een onweer niet uitgesloten. 

Volgende week begint met brede opklaringen, al wordt het in de loop van maandag wisselvallig met kans op enkele buien, die in de Ardennen nog steeds een winters karakter kunnen hebben. Maxima tussen 0 en 7 graden. Dinsdag trekt een actieve storing over ons land en gaat het in Laag-België regenen, in de Ardennen valt eerst nog sneeuw, maar ook daar gaat de neerslag later over in regen. Het kwik klimt enkele graden tot maxima tussen 3 en 9 graden.

Meest gelezen