Speelgoedinzameling moet elk kind in Liedekerke een pakje onder de kerstboom garanderen

Om gezinnen, die cliënt zijn bij het OCMW van Liedekerke, de kans te geven een cadeautje voor hun kind onder de kerstboom te leggen, wordt een inzameling van tweedehandsspeelgoed gehouden.

In Liedekerke is het OCMW begonnen met het inzamelen van speelgoed.  Het OCMW vraagt aan alle ouders en vooral aan de kinderen, die speelgoed te veel hebben of ermee zijn uitgespeeld, om dat speelgoed binnen te brengen. Bedoeling is dat het speelgoed onder de kerstboom terechtkomt bij kinderen die het minder breed hebben in Liedekerke.  

Normaal gezien zijn er voor die kinderen verschillende activiteiten in deze periode, maar door de coronapandemie moeten die afgelast worden. Daarom doet het OCMW nu een oproep om de kinderen toch op een andere manier een fijne tijd te bezorgen. 

"Alle speelgoed is welkom, maar het moet nog in goede staat zijn", zegt schepen Rita Triest (CD&V), voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. "Het speelgoed is voor jongens en meisjes bedoeld, het mogen grote en kleine stukken zijn. Het enige wat niet welkom is, zijn knuffels. Alle kinderen die een stuk speelgoed schenken, krijgen van ons een cadeautje in de plaats", belooft de schepen nog.  

Je kan je speelgoed deponeren aan de UiT-balie van het vrijetijdshuis, aan de Warandestraat in Liedekerke. De openingsuren vind je hier

Meest gelezen