Staking bij zandontginningsbedrijf Sibelco door aangekondigde ontslagen

Bij zandontginningsbedrijf Sibelco heeft het personeel het werk neergelegd, uit onvrede over de aangekondigde reorganisatie. Er zullen 24 banen geschrapt worden in de vestigingen van Lommel, Maasmechelen, Mol en Dessel. 

In Lommel werken nu 25 mensen, daar zouden 4 of 5 jobs bedreigd zijn. In Maasmechelen zouden 1 of 2 van de 7 jobs geschrapt worden. Volgens de vakbonden pleegt de directie woordbreuk, omdat ze aanvankelijk beloofd had dat er alleen bij de administratie jobs zouden sneuvelen, en niet op de productiesites zelf. 

Onrust

De staking komt niet onverwacht. Er heerst al langer sociale onrust omdat de directie eerder al had aangekondigd dat er wereldwijd banen zouden sneuvelen. 

Maar de vakbonden hadden nooit verwacht dat er zoveel banen zouden sneuvelen, zeker omdat er nu al te weinig personeel is, zeggen ze. De actievoerders willen in gesprek gaan met de directie zodra het plan van de tafel is geveegd.

Meest gelezen