Vzw Stijn en Dienstencentrum Sint-Gerardus krijgen financiële steun voor aangepast paardrijzadel voor hippotherapie 

Vzw Stijn in Pelt en Dienstencentrum Sint-Gerardus in Diepenbeek  krijgen geld van het Fonds Lode Verbeeck voor hun project rond hippotherapie.  Bij hippotherapie worden paarden ingezet om kinderen en volwassenen met een beperking of psychische problemen te helpen. Het geld zal gebruikt worden om een aangepast rijzadel te maken. 

Bij vzw Stijn in Pelt en Dienstencentrum Sint-Gerardus in Diepenbeek werken de therapeuten dagelijks met peuters, basisschoolkinderen, jongeren en volwassenen met een neuromotorische handicap. Er wordt nu een speciale rijdeken ontwikkeld waarop de zorggebruiker én de therapeut samen kunnen zitten wat veel veiliger is. Samen met het Limburgse project werden ook twee andere Vlaamse projecten geselecteerd voor hun hippoproject. Samen krijgen ze 17.500 euro. 

Het Fonds Lode Verbeeck werd opgericht door de ouders van Lode Verbeeck, een jongen die van paarden hield maar op jonge leeftijd overleed. 

Meest gelezen